Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Sähkön mittaus uudistuu – sähkömittarikiertue on pian täällä

17.1.2024

Pian on aika vaihtaa parempaan sähkömittariin. Uudet mittarit tulevat, koska edelliset alkavat olla käyttöikänsä päässä eivätkä vastaa tulevaisuuden sähköntuotannon ja -kulutuksen tarpeisiin niin joustavasti kuin pitäisi.

Uudet älymittarit tuovat tullessaan entistä täsmällisempää tietoa sähkönkäytöstäsi. Uuden sukupolven mittarit mahdollistavat oman energiankulutuksen seurannan ja hallinnan aiempaa helpommin ja reaaliaikaisemmin. Mittariuudistus auttaa myös sähkön toimitusten ja riittävyyden varmistamisessa sekä hiilivapaan sähköntuotannon hyödyntämisessä.

Mittareita asennetaan lähivuosina

Uusia sähkömittareita asennetaan Kymenlaakson Sähköverkon asiakkaille pääasiassa vuosina 2025 ja 2026. Vuonna 2024 tehdään muutamia tuhansia asennuksia.

Asennustyöt tehdään alueittain. Kun vaihto on ajankohtainen, saat tiedon oman mittarisi vaihdosta noin kaksi viikkoa ennen asennusta. Mittarinvaihto on maksuton eikä vaadi sinulta toimenpiteitä, jos mittarille on vapaa pääsy. Laiteasennuksista vastaa Elvera Oy.

Lisää tietoa mittarien vaihdosta ja sen vaikutuksista saat verkkosivuiltamme, tulevista asiakaslehdistä ja uutiskirjeistämme.

UUSIEN MITTAREIDEN TUOMAT EDUT

SÄHKÖMITTARI-KIERTUE on Kymenlaakson Sähköverkon, Järvi-Suomen Energian ja PKS Sähkönsiirron yhteinen sähkömittareiden vaihtoprojekti. Sähkömittarihanke kilpailutettiin yhteishankintana vuonna 2022, ja laajalla yhteishankinnalla saavutettiin selkeitä kustannussäästöjä. Aidon Oy toimittaa yhtiöille yhteensä noin 300 000 uuden sukupolven sähkömittaria. Hankinnan kokonaisarvo on yli 50 miljoonaa euroa.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki