Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Uudet, älykkäät sähkömittarit mahdollistavat kotiautomaation

8.8.2024

Kaikki Kymenlaakson Sähköverkon asiakkaat saavat uuden sähkömittarin käynnissä olevassa mittariuudistuksessa. Uudet mittarit tuovat asiakkaillemme hyötyjä, joita nykyiset mittarit eivät mahdollista. Yksi näistä hyödyistä on kotiautomaatioliitäntä, joka tunnetaan myös nimellä HAN*-liitäntä tai HAN-portti.

Uusissa sähkömittareissa on mukana kotiautomaatioliitäntä, joka mahdollistaa sähkömittarin luennan asiakkaan omaan käyttöön. Tätä uutta ominaisuutta voit hyödyntää eri palveluntarjoajien avulla älykkäissä sähköjärjestelmissä, kuten kotiautomaation ohjaamisessa tai ajoneuvojen latauslaitteissa.

Mittausuudistuksessa asennettavat sähkömittarit on varustettu RJ12-liittimellä, jonka kautta voit hyödyntää mittarin mittaustietoa. Vanhoissa mittareissa tätä ominaisuutta ei ole. Liittimen kautta ei voi kuitenkaan vaikuttaa mittarin toimintaan tai sen sisältämiin tietoihin.

Tyypillisiä mittaustietoja hyödyntäviä järjestelmiä ovat kotiautomaatiojärjestelmät ja autojen latauslaitteet. Jotta saat uuden mittarin mittaustiedot käyttöösi, tarvitset mittarisi liittimeen kytkettävän laitteen tai sovittimen, jonka kautta mittaustiedot siirtyvät. Mittarin tiedot ovat lähes reaaliaikaisia ja ne soveltuvat esimerkiksi älykodin ohjaukseen ja energiankäytön seurantaan.

Mittariuudistuksesta voit lukea lisää verkossa

Mittarikiertue

Verkkosivulta voit myös katsoa, milloin on oman mittarin vaihtoajankohta.

* HAN-lyhenne tulee englannin kielen sanoista Home Area Network.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki