Reippaan ulkoilun jälkeen on mukava käpertyä saalin alle takkatulen lämpöön ja ottaa käteen kupillinen kuumaa. Tässä vaihtoehtoja perinteisille lämmikkeille. Resepteistä riittää neljälle henkilölle.
Chilikaakao
½ punainen chili
5 dl vettä
200 g 70 %:sta suklaata tai rouhetta
1 litra täysmaitoa
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
2 rkl sokeria
Valmistus:
Leikkaa chili puoliksi pituussuunnassa ja poista siemenet. Mittaa vesi paksupohjaiseen kattilaan, kiehauta ja lisää joukkoon chili. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes vettä on jäljellä noin puolet. Varo menemästä liian lähelle höyryä, sillä se saattaa pistellä silmiä ja hengitysteitä. Poista chili vedestä ja laita vesi sivuun odottamaan toiseen astiaan. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi.
Mittaa paksupohjaiseen kattilaan maito. Leikkaa vaniljatanko puoliksi pituussuunnassa ja lisää se ja kanelitanko maidon sekaan. Kuumenna, kunnes maito kuplii kattilan reunoilla.
Madalla lieden lämpöä ja lisää joukkoon pieneksi paloiteltu suklaa ja sokeri. Lämmitä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulanut maidon sekaan. Nosta kattila liedeltä. Poista vanilja- ja kanelitanko. Lisää chilivettä pikkuhiljaa välillä tarkistaen tulisuutta.
Tarjoa heti kermavaahdon kera tai sellaisenaan. Resepti: Pieni suklaapuoti, Joanne Harris